Түрік асханасының дәмін кіргізген зәйтүн майы

Зәйтүн майы түрік асханасында маңызды орын алады.
Қолайлы климаты мен географиялық орналасуына байланысты Эгей жағалауы әрқашан Анадолыдағы ең көп мөлшерде зәйтүн өндіретін аймақтардың біріне айналды.

Бұл тамырлы тереңге тартқан тарих пен мәдениеті Эгей тағамдарының неліктен зәйтүн мен зәйтүн майына негізделгенін түсіндіреді. Аймақтың дәмді зәйтүндері мен зәйтүн майлары Эгей асханасының көптен бергі айнымас бөлігі саналады. Тимьян, розмарин немесе жалбыз сияқты шөптермен хош иістендірілген зәйтүн майы Эгей таңғы астарына ерекше дәм береді. Зәйтүн майы салаттарға, тағамдарға және түскі және кешкі асқа арналған негізгі тағамдарға дәм, денсаулық және жеңілдік қосады. Мұнда көктемнің жаршысы болған көкбұршақ, баклажан мен артишок сияқты көкөністер ұзақ өмір сүрудің сыры – зәйтүн майының ғажайыпымен таңғажайып дәмді тағамдарға айналады. Эгей тағамдарының басқа да танымал дәмдері аймақта өсетін Эгей шөптерінен келеді. Дәмді зәйтүн майымен араласқан және негізгі тағамдар немесе тісбасар ретінде ұсынылатын Шевкет-и бостан (Құтты ошаған), спаржа және одуваншы сияқты дәмді және емдік шөптерді мерекелеу үшін фестивальдар ұйымдастырылады.

www.goturkiye.com.tr
www.tga.com.tr

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

Келесі мақала

Ас мәзірінде Эгей теңізінің өнімдері

Жұм Мам 3 , 2024
Оқылды: 335 Түркияның Эгей аймағындағы тағамдары құнарлы Эгей теңізіне тән ерекшеліктерден тұрады. Айвалыктан Алачатыға және Бодрумнан Датчаға дейін Эгей теңізінің жағалауындағы қалалардағы мейрамханалар балықтың сан алуан түрін, теңіз жәндіктері, атап айтқанда, устрица, сегізаяқ, кальмар және асшаяндарды қоса алғанда, ең дәмді теңіз өнімдерін ұсынады. Сегізаяқ пен кальмардан жасалған тағамдар, асшаяндардан жасалған […]