9 сәуір – Қазақтың ұлттық тағамдары күні

Қазақ күнтізбесіндегі 9 сәуір – Қазақтың ұлттық тағамдары күні болып белгіленді. Осыған орай «Қазақ халқының мұрасы» кітаптар сериясының «Qazaq club»-тың ұйымдастыруымен Қарағанды қаласының Орталық саябағында осы атаулы күнге орай арнайы мерекелік акция ұйымдастырылды.

Халқымыз қашаннан да әр үйдің берекесі саналатын асты қатты қадірлеген. «Алтын, күміс тас екен, арпа бидай ас екен» дейтін халқымыздың «ақты жерге, суға төкпе» дейтін тыйымдары да баршылық. Жалпы алғанда қазақтың төл дастарханының сәні қымыз бен құрт-ірімшік, шелпек пен бауырсағымыз, асылған жылқы еті қашаннан да мәдениетіміздің бір көрінісі, ұлттық құндылығымыз екені даусыз. 2019 жылы Қарағанды қаласында «Қазақ халқының мұрасы» кітаптар сериясының бастамасымен ұлт құндылықтарын сақтау мен насихаттауға бағытталған Қазақ күнтізбесі жобасы қолға алынған болатын.  Биыл осымен үшінші рет қолға алынған шараның мақсаты өскелең ұрпаққа ұлтық құндылықтарды насихаттау болып табылады. Акция шеңберінде мерекелік концерт өткізіліп, онда Әбілдиндер отбасының мүшелері Ермекұлы Ерсұлтан және Елназар халық күйлерін орындаса, астанадан келген жас өрендер Бейсенқызы Інжу және Ұлданай сахна төрінде жұтшылыққа өз әндерін тарту етті. Сонымен қатар жиналған елге қазақтың ұлттық ас мәзірлері бауырсақ пен шелпек таратылды. Ал шара соңында ұйымдастырушылар мерекелік шара барысында өнер көрсеткен жас өрендер мен шараның ұйымдастырылуына белсенді атсалысқан бір топ азаматтарға естелік сыйлықтарды табыстады.

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған

Келесі мақала

12 сәуір – Қазақ ғалымдары күні!

Жұм Сәу 15 , 2022
Оқылды: 1  254 12 сәуір күні қазақтың біртуар перзенті, академик Қаныш Имантайұлы Сәтбайдың туған күні. 2019 жылы Қарағандыда қолға алынған «Қазақ халқының мұрасы – Мәңгілік ел» кітаптар сериясының ұлт құндылықтарын сақтау мен насихаттауға бағытталған Қазақ күнтізбесінде бұл күн «Қазақ ғалымдары күні» болып белгіленді. Осыған орай кітаптар сериясының мұрындық болуымен ұлт құндылықтарын […]